Welkom bij de e-learning Allergenen

Informatie over allergenen geven

Informatie over allergenen in producten of gerechten die niet voorverpakt zijn, kun je schriftelijk, digitaal of mondeling aan de gast of klant geven. De allergeneninformatie moet altijd schriftelijk of elektronisch beschikbaar zijn voor het eigen personeel en voor inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

Als een bedrijf informatie over allergenen mondeling geeft, moet de allergeneninformatie worden vastgelegd. Dat kan op twee manieren:

  1. Vastleggen welke grondstoffen of producten worden gebruikt, bijvoorbeeld door een tabel te maken waarin staat welke allergenen in welke producten zitten.
  2. Etiketten bewaren, zodat je kunt nagaan welke allergenen in producten zitten.

Daarnaast is kennis nodig, zodat medewerkers de gasten of klanten goed kunnen informeren over allergenen. Deze e-learning is bedoeld om deze kennis op te doen.

Kosten

De e-learning Allergenen is gratis. Om het digitale examen af te leggen, betaal je een bijdrage van € 10,- exclusief btw (€ 12,10 inclusief btw). Daarvoor kun je examen doen, en zo nodig één herexamen. Daarna moet je opnieuw betalen voor het examen.

Laatste wijziging: vrijdag, 25 februari 2022, 07:57